Top 5 reguli de îngrijire a feței pe timp de vară

Soarele și canicula pe timp de vară este prima cauză a problemelor legate de frumusețe și îmbătrânire. De la razele ultraviolete pielea se usucă și îmbătrânește, mulți suferă de apariția pistruilor și a petelor – de toate acestea e vinovat soarele puternic de vară. Cum sa-ți ajuți piele? Totul e foarte simplu: curățarea, protejarea și hidratarea, hidratarea, hidratarea.

Regula nr. 1 – curățarea

Curățarea pielii se va face într-un mod mai atent. Dacă folosiți un tonic de față – să nu conțină alcool etilic, dar să fie, de exemplu, cu extracte de plante. Dacă folosiți un scrub pentru față, să fie unu cu textura mai moale. Măștile de curățare tot pot avea o textură moale – să fie cu extract de castraveți sau ceai din arbore de ceai.

Regula nr. 2 – protejarea 

Uitați-vă la cremele pe care le aveți. Acestea neapărat trebuie să aibă în compoziția lor ingrediente pentru protecția solară și să fie în primul rând hidratante, dar nu să nu fie nutritive. Acordați o mare atenție cremelor de ochi, deoarece toată vara soarele ne „impune” să ne încrețim mereu, ceea ce duce la apariția ridurilor. cei care nu și-au cumpărat ochelari de soare – acest tip de cremă este de prima necesitate.

Regula nr.3 – hidratarea

E bine mereu să aveți un spray cu apă la îndemână mereu. E bine venită și o simplă sticlă de apă plată de la supermaket. Pur și simplu înmuiați un șervețel în ea și din când în când puneți-vi-l pe față.

Pe lângă hidratare, vara e nevoie și de tonifiere, și cel mai bine să faceți asta cu un cubuleț de gheață, la fel din apă plată obișnuită, ceai verde sau tenctură de plante.

Regula nr. 4 – folosiți un machiaj ușor 

Schimbă modul de abordare a machiajului. Pe timp de caniculă, machiajul trebuie să fie ușor, de altfel așa trebuie să fie toată vara. Un fond de ten ușor, mai bine ar fi fără el în general. Pudra pe timp de vară la fel nu trebuie să fie consistentă. Bine ar fi să achiziționați o pudra pulbere, și să o aplicați doar dimineața, la încheierea machiajului, iar în timpul zilei să folosiți șervețelele matifiante care absorb excesul de sebum și nu strică machiajul. Rujul înlocuiți-l cu un balsam lucios mentolat.

Regula nr. 5 – profitați de vară în folosul dvs

Fructele și legumele de sezon vor completa arsenalul pentru îngrijirea pielei. De exemplu, strugurii, dovlecii și vinetele hidratează perfect pielea; caisele calmează iritațiile; piersicul are efect calmant; sucul de lămâie amestecat înălbește petele și închide porii; castravetele întinerește; morcovul ajută la tratarea acneei; căpșuna înălbește ( pistrui, pete, eczeme); zmeura coacăza, cireșele au un efect de vindecare generală a pielii.

Imagine

Publicitate