Cum si de ce spalam pensulele pentru machiaj

Pensulele pentru machiaj ne sunt de mare ajutor atunci cand vrem sa aratam formidabil cu ajutorul unui machiaj, dar in acelasi timp acestea pot fi destul de daunatoare pielii dvs. atunci cand nu sunt ingrijite corespunzator.

Ignorarea igienii pensulelor pentru machiaj pot duce la infundarea porilor cu sebum, deoarece pielea va secreta mai mult sebum decat de obicei, care mai apoi duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor, la fel tenul devine mai incarcat. Acest lucru se poate intampla pe motiv ca se aduna impuritati pe pensule si buretii aplicatori, care mai apoi contamineaza fardurile, care la randul lor ajung pe piele.

Pentru a evita aceste situatii neplacute, specialistii recomanda spalarea pensulelor si a buretilor aplicatori o data pe saptamana, maxim o data la doua saptamani. Eu personal folosesc setul de pensule de la Ket Professional, care contine 18 ustensile. L-am achizitionat pe vremea cand faceam scoala de machiaj, dar sincera sa fiu, la suma pe care am dat-o pe acest set, mai bine o investeam pe cateva seturi de la Morphe Brushes. Despre acest set am sa va povestesc in timpul apropiat, intr-o alta postare.

pensule.jpg

La fel, mai am doua pensule de la Inglot: 21T pentru fond de ten si 1SS pentru pudra.

makeup-brush-21t.jpgmakeup-brush-1sss.jpg

Eu obisnuiesc sa le spal pe toate dupa fiecare folosire, cu sampon si un dispozitiv din silicon special pentru curatarea pensulelor, care arata in  felul urmator:

silicon-ptr-curatarea-pensulelor-de-machiaj-hearth.jpg

Mai intai le inmoi cu apa calduta, apoi folosesc putin sampon si le curat de acest dispozitiv sub jetul de apa, la fel calduta. Fiti atenti apa sa nu ajunga la manerul de lemn al pensulelor pentru ca se pot distruge. Dupa spalare le asez pe un prosop si le las la uscat. Pensulele sintetice trebuie curatate mult mai des.

Pentru buretii aplicatori urmez aceeasi procedura de spalare.

Se recomanda ca la curatirea pensulelor sa se foloseasca solutii speciale pe baza de alcool, dar eu sunt multumita si de sampon, raman curate mereu.

How-to-Make-your-Own-MAC-Brush-Cleaning-Spray-and-Solution-1.jpg

Voi cum si cat de des aveti grija de igienizarea pensulelor voastre?

 

 

 

Publicitate