Ce pasi sa urmezi pentru a alege produse cosmetice sanatoase

Deseori auzim vorba „frumusetea necesita jerfe”, insa cum sa facem ca acest proverb sa nu sa se transforme intr-o realitate directa?! Nu trebuie mare lucru, ci doar sa citim compozitia a ceea ce cumparam si folosim in mod regulat.

  1. Mascara trebuie aleasa fara inscriptia FIBER FREE. Pentru ca cu ajutorul unei mascara sa se obtina volum si alungire, aceasta trebuie sa contina niste fibre ca invaluie genele. Aceste fibre formeaza bucatele de mascara pe gene, le ingreuneaza, cad si formeaza un aspect inestetic. Dar cel mai grav ce se poate intampla din cauza acestor fibre, este faptul ca odata cu intrarea in contact cu ochiul, provoaca iritatii ale mucoasei oculare.
  2. Un fond de ten de calitate va avea specificat „OIL FREE”. Un astfel de fond de ten nu va straluci pe fata, nu isi va schimba culoarea pe parcursul zilei, iar pielea nu se va simti drept una grasa.
  3. Mineral Oil (heavy and light) – se obtine din petrol. Pe piele se formeaza o pelicula grasa, care nu-i permite sa respire, absoband tot oxigenul. La fel, inchide porii si poate provoca inflamatii grave ale pielii.
  4. O pudra ce nu contine talc, este una sigura deoarece talcul este periculos si toxic. Talcul este fabricat din silicat de magneziu. Acesta nu poate fi folosit pentru copii, deoarece poate provoca cancer pulmonar.
  5. Seu( tallow – animal fat) – grasime animala. Produsele cosmetica care contin seu duc la cresterea coloniilor de bacterii.
  6. Cautati mereu produse cosmetice fara parabeni (PARABEN FREE). Denumirea sa comerciala este: butyl, ethyl, germa, methyl, propyl paraben. In cosmetice este folosit drept conservant. Produsele care au in componenta sa parabeni cauzeaza dermatita si alergii. Pot provoca cancer la san.
  7. Produsele cosmetice moderne sigure, la fel, nu vor contine: glicol (Glicoli), gluten (Glueen), bentonita (Bentonita). Totodata, specialistii recomanda sa fie evitate produsele cosmetice care contin: silicon (silicone free). Aceste substante sunt activ folosite in produsele cosmetice pentru par si cele decorative. Pentru a va proteja parul, nu optati pentru produsele unde continutul de silicon depaseste contitatea de 50%.

 

Publicitate

Un comentariu

Comentariile sunt închise